Nieuwsbericht

Actualiteit

Aan de slag met de Wet Normalisering rechtspositie Ambtenaren, hoe pakt u dat aan?

Volgens de huidige plannen gaat 1 januari 2020 de Wet normalisering rechtspositie ambtenaren (WNRA) in werking. De aanstelling voor ambtenaren verdwijnt en het begrip ambtenaar krijgt straks een andere betekenis. Met de komst van deze nieuwe wet zullen er een aantal dingen voor de werkgever en de medewerkers veranderen. Naast een juridische impact zal u ook een kritische blik moeten werpen op de huidige HR-processen.

Om de transitie van ambtenaar naar medewerker zo prettig mogelijk te maken en goed voor te bereiden, organiseert PwC in samenwerking met Visma | Raet een seminar over de WNRA voor rijksoverheid, binnenlands bestuur, provinciale staten en waterschappen. Tijdens dit seminar wordt vanuit verschillende disciplines ingegaan op de aspecten rondom deze nieuwe wet namelijk het arbeidsrecht, HR en fiscale aspecten, software technische aspecten, change management en communicatie. Tevens is er ruimte om vragen te stellen en in dialoog te gaan met onze specialisten.

De training gaat onder meer in op

  • van aanstelling naar arbeidsovereenkomst;
  • wat betekent dit administratief;
  • de toegevoegde waarde van de tweezijdige digitale handtekening;
  • templatebeheer documenten; en
  • digitaal personeelsdossier.

Voor wie?

Het seminar staat voor iedereen open, maar zal vanwege de onderwerpen vooral aantrekkelijk zijn voor HR-medewerkers, salarismedewerkers en communicatiemedewerkers.

De trainers

Het Seminar wordt gegeven door ervaren inhouds- en gedragstrainers van PwC en Visma | Raet op het gebied van arbeidsrecht, communicatie, HR, fiscaliteit etc.

Datum

  • 26 maart 2019 – Zwolle
  • 2 april 2019 – Amersfoort
  • 4 april 2019 – Eindhoven

Trainingstijden: 10.00 – 16:30 uur

Programma

9:30 - 10:00  Inloop
10:00 - 12:00  Plenaire sessie (o.a. bespreking WNRA, verschillen ambtenarenrecht vs. Arbeidsrecht)
12:00 - 12:45  Lunch 
12:45 - 13:45   Breakout-sessie 1 (workshop arbeidsrecht/fiscale aspecten/change en communicatie en de workshop software Raet en WNRA
13:45 - 14:00 Workshop change 
14:00 - 15:00   Breakout-sessie 2 (workshop arbeidsrecht/fiscale aspecten/change en communicatie en de workshop software Raet en WNRA)
15:00 - 15:30   Afsluitende plenaire sessie
15:30 - 16:30   Borrel

PE-uren Accountants

De opleidingen van the Academy voldoen aan de vereisten voor Permanente Educatie van het NBA. Door het volgen van deze training krijgen accountants (RA/AA) 5 PE uren. Wij verstrekken u een certificaat van deelname na afloop van de training.

PE-punten RC

Registercontrollers krijgen door het volgen van de training 5 PE punten per module. Wij verstrekken u een certificaat van deelname na afloop van de training.

Deelname

De inschrijvingstermijn sluit in principe twee weken voor de trainingsdatum. Na ontvangst van uw aanmelding sturen wij u een bevestiging met aanvullende informatie over de training. Het aantal plaatsen per training is beperkt, wij zien uw aanmelding dan ook graag zo spoedig mogelijk tegemoet. Indien u onverhoopt verhinderd bent, kunt u een collega in uw plaats laten komen. Wij verzoeken u dit per e-mail door te geven op pwc-academy@nl.pwc.com.

Kosten

De kosten van het bijwonen van deze training bedragen 595 euro vrijgesteld van btw. Dit bedrag is inclusief trainingsmateriaal, lunch en afsluitende borrel. Lees meer informatie over onze speciale kortingsregeling.

Zie voor meer informatie of inschrijving: https://goo.gl/AtVfa7 #PwCAcademy. Wij zien u graag!

Reacties

0 reactie(s). Plaats hieronder uw reactie.


Plaats een reactie

Om te kunnen reageren dient u ingelogd te zijn.