Uitbreiding toelichting op de vestiging van een beperkt zakelijk recht

Het Fiscaal Portaal Gemeenten krijgt van diverse abonnees vragen over de fiscale behandeling van het erfpachtrecht en andere beperkte zakelijke rechten die worden gevestigd ten aanzien van onroerende zaken. Deze vragen beantwoorden we uiteraard graag. Op het Fiscaal Portaal Gemeenten is onlangs het hoofdstuk erfpacht uitgebreid. Dit hoofdstuk is een onderdeel van het thema Grondexploitatie. Graag brengen we door middel van dit nieuwsbericht u hiervan op de hoogte. In dit hoofdstuk staan de basisregels voor de btw-behandeling van de uitgifte van erfpachtrechten beschreven. Daarnaast zijn stroomschema’s opgenomen voor de vestiging van een erfpacht voor bepaalde en onbepaalde duur.

Bij verdere vragen over dit onderwerp of andere onderwerpen helpen we u uiteraard graag.