Btw op re-integratietrajecten volledig compensabel (rechtbank Den Haag; gemeente Barendrecht)

De btw op de kosten van re-integratietrajecten komt in aanmerking voor een bijdrage ingevolge het BTW-compensatiefonds, zo heeft rechtbank Den Haag geoordeeld. Weliswaar kan een individuele uitkeringsgerechtigde baat hebben bij een re-integratietraject (zoals bij training en begeleiding), maar dat betekent niet dat de afgenomen re-integratiediensten niet zijn bestemd voor het eigen gebruik door de gemeente. De diensten worden door de gemeente afgenomen met als doel de omvang van de uitkeringen te verlagen, waarmee de volledige bevolking en dus het collectief is gediend. Van een uitsluiting van de BCF-bijdrage is geen sprake. Op 1 februari is de uitspraak gepubliceerd. Aangezien PwC Fiscaal Portaal Gemeenten zich enkel baseert op gepubliceerde rechtspraak, kunnen wij u nu informeren over deze belangrijke uitspraak.