Lage-prijsmodel gemeente Hellevoetsluis sneuvelt ook – inkoop-btw op multifunctionele accommodatie en technisch paviljoen bestemd voor huisvesting van o.a. onderwijsinstellingen is niet verrekenbaar (Rechtbank Den Haag)

Rechtbank Den Haag oordeelt, in navolging op de uitspraak inzake de gemeente Strijen, dat de levering van een multifunctionele accommodatie en een technisch paviljoen - ten behoeve van de huisvesting van onder meer onderwijsinstellingen - aan een exploitatiemaatschappij niet is aan te merken als een economische activiteit. De gemeente Hellevoetsluis (hierna: gemeente) handelt hierdoor niet als btw-ondernemer en kan de inkoop-btw op de bouw van de accommodaties niet verrekenen.