Geen uitspraak over btw-belastbaarheid gemeentelijke opbrengsten parkeren openbare weg (Hoge Raad)

De Hoge Raad heeft geoordeeld dat noch uit nationaal recht noch uit Unierecht voortvloeit dat een gemeentelijke parkeerverordening niet rechtsgeldig is wanneer in die verordening niet vermeld is of er btw in het parkeertarief begrepen zit. Door dit oordeel hoeft de Hoge Raad geen uitspraak te doen over de btw-belastbaarheid van gemeentelijke opbrengsten in het kader van parkeren op de openbare weg (hierna ook: straatparkeren).

Belanghebbende had betoogd dat de parkeerverordening wel melding had moeten maken dat btw is inbegrepen en nu dat niet is gebeurd de parkeerverordening onverbindend verklaard moet worden. Belanghebbende verliest dus deze zaak. Onbeantwoord blijft de vraag of een gemeente btw verschuldigd is uit de opbrengsten van straatparkeren.