E-facturering per 1 januari 2017 verplicht bij prestaties aan de Rijksoverheid

Vanaf 1 januari 2017 accepteert de Rijksoverheid alleen nog e-facturen van ondernemers. Als uw gemeente of provincie prestaties verricht aan het Rijk en hiervoor wordt gefactureerd, mag niet langer (uitsluitend) een traditionele, papieren factuur worden uitgereikt maar moet een elektronische factuur worden verzonden. Voor de lopende overeenkomsten is het niet verplicht om vanaf 1 januari aanstaande over te gaan op e-facturen. Gemeenten, provincies en waterschapen volgen later met de implementatie van de voorzieningen om elektronische facturen te kunnen ontvangen. De Europese richtlijn (2014/55/EU) stelt namelijk verplicht dat alle overheden uiterlijk in november 2018 in staat moeten zijn om e-facturen te ontvangen.

Meer informatie kunt u hier lezen.