Brief Belastingdienst over inkomende geldstromen en vennootschapsbelastingplicht

De Belastingdienst heeft aan de VNG een brief gezonden over inkomende gemeentelijke geldstromen in relatie tot de beoordeling van de vennootschapsbelastingplicht van de diverse gemeentelijke activiteiten. Tot deze geldstromen wordt o.a. gerekend de ontvangen bedragen uit het gemeentefonds zoals algemene uitkeringen en decentralisatie- en integratie-uitkeringen (BDU's), maar ook inkomsten uit gemeentelijke belastingen, rente- en dividendopbrengsten. In de brief wordt antwoord gegeven op de vraag of een inkomende geldstroom als zelfstandig te beoordelen activiteit valt te onderkennen. Ook wordt ingegaan op de invloed van deze geldstromen op de winstoogmerktoets.

De brief kunt u hier downloaden.