A-G adviseert HR in schoolmodel: Gemeente Woerden kan inkoop-btw op schoolgebouwen niet verrekenen; geen economische activiteit

In de rechtszaak over het schoolmodel van de gemeente Woerden heeft de Advocaat-Generaal haar advies aan de Hoge Raad gegeven. In deze 'conclusie' adviseert zij de Hoge Raad om te oordelen dat de gemeente niet handelde als btw-ondernemer en om deze reden de aan de nieuwe schoolgebouwen toerekenbare inkoop-btw niet kan verrekenen. Hierbij verwijst ze naar het 'leerlingen-vervoer-arrest' van het Hof van Justitie inzake de gemeente Borsele. Aangezien het Hof van Justitie in de zaak van de gemeente Woerden eerder oordeelde dat de gemeente wél alle inkoop-btw kon verrekenen is dit een bijzondere, maar niet onverwachte wending in deze rechtszaak.

Bijlagen