Wijziging data PwC’s VTO voor gemeente fiscalisten in april 2020

Wij merken dat de gemeente-fiscalisten behoefte hebben aan vaktechnische overleggen (VTO's), zoals deze ook intern binnen de belastingadvieskantoren worden gehouden. Om die reden organiseert PwC nu ook VTO’s voor gemeente-fiscalisten. Het doel van deze VTO’s is de in de afgelopen periode gewezen rechtspraak, nieuwe wetgeving en nieuwe besluiten grondig door te nemen en hierover met elkaar van gedachten te wisselen. Uiteraard voor zover deze de gemeentelijke praktijk raakt of kan raken. Verder wordt per bijeenkomst door PwC een thema behandeld, zoals op het gebied van het fysieke domein (infrastructuur, verduurzaming, erfpacht) en het sociale domein, maar ook op het gebied van het formele belastingrecht. Eventuele gemeentelijke praktijk vraagstukken kunnen door een deelnemer gemotiveerd worden ingebracht. De bijeenkomst kent het hbo/universitaire niveau en richt zich primair op de btw/BCF.

De VTO's worden vier maal per jaar gehouden, voor een selecte groep van ca. 8-12 personen. Elke VTO telt mee voor 4 PE-punten (NOB/RB). Een eerste deelname aan het VTO is altijd gratis.

Wijziging wegens COVID-19

De ontwikkelingen rondom het COVID-19 virus (coronavirus) gaan erg snel. Bij PwC houden we deze ontwikkelingen uiteraard nauwlettend in de gaten. De ontwikkelingen leiden ertoe dat we de gemeente VTO’s van begin april moeten verplaatsen.

Het gaat hierbij om de volgende VTO’s:

Zwolle:

• Woensdag 1 april 2020

Eindhoven:

• Maandag 6 april 2020

Onder de huidige omstandigheden weten we nog niet of en wanneer we een nieuwe sessie kunnen plannen. we zullen u hier zo mogelijk over informeren.

Overige data

De al geplande VTO’s op de volgende data blijven, tot nader bericht, ongewijzigd:

Zwolle:

• Woensdag 17 juni 2020
  • Woensdag 30 september 2020

Amsterdam:

• Donderdag 23 april 2020
  • Donderdag 18 juni 2020
  • Donderdag 1 oktober 2020

Eindhoven:

• Maandag 29 juni 2020
  • Maandag 5 oktober 2020