Nieuwsbericht

Actualiteit

Geen compensatie voor investering in geluidsoverlast gevend jongerencentrum (Hoge Raad 81 RO)

De gemeente Meierijstad kan de btw op de kosten van geluidsisolatie en energiebesparing van een gebouw niet compenseren, zo oordeelde Gerechtshof ’s-Hertogenbosch op 25 april 2019. Tegen deze uitspraak is beroep in cassatie ingesteld. De Hoge Raad heeft de zaak op 19 maart 2021 afgedaan aan de hand van artikel 81, lid 1 van de Wet op de rechterlijke organisatie.

Dit houdt in dat de Hoge Raad de argumenten van de gemeente tegen de uitspraak van het gerechtshof heeft beoordeeld, maar tot de conclusie is gekomen dat deze niet kunnen leiden tot vernietiging van de uitspraak van het Gerechtshof. Daarnaast roepen deze argumenten geen belangrijke nieuwe juridische vragen op, waardoor de Hoge Raad deze beoordeling niet verder hoeft te motiveren.

De uitspraak van het Gerechtshof blijft hiermee in stand. Deze uitspraak hield in dat ondanks dat de gemeente de investeringen mede heeft gedaan om de geluidsoverlast, die afkomstig is van de jongeren in het gebouw, voor de omgeving te beperken. Het recht op bijdrage is uitgesloten (art. 4.1.b, Wet BCF).

Om het gehele artikel te zien, kunt u zich als abonnee aanmelden of inloggen.

Reacties

0 reactie(s). Plaats hieronder uw reactie.


Plaats een reactie

Om te kunnen reageren dient u ingelogd te zijn.